ОРЦ:

  • 2 өндөг
  • Аяга сүү – 1 (Халуун эсвэл хүйтэн байж болохгүй, өрөөний температурт байх)
  • Сахар – 1 хоолны халбага
  • Давс – 1/3 цайны халбага
  • Хүнсний сод – 1/2 цайны халбага
  • Ургамлын тос – 1 хоолны халбага
  • Хайлуулсан цөцгийн тос – 2 хоолны халбага
  • Гурил – 1 аяга

Хийх арга:

  1. Том аяганд өндөг, сүүгээ хийж холино.
  2. Хольсны дараа сахар, давс, хүнсний сод, ургамлын тос, цөцгийн тос хийж холино.
  3. Гурил болон сүүгээ аажим аажмаар хийнэ. Том ширхэг үлдэхгүй болтол нь хутгана.
  4. Хайруулын тавгаа бага зэрэг тослоод дунд зэрэг дээр халаана. Аяганы 1/4 зуурмаг аван хайрч эхэлнэ.
  5. Блинчикний нэг талыг 30 секунд хайрна.